Wednesday, November 3, 2010

kisah lepas..

tolong!!kepale kene potong!!

picnic makan ni je..tp best!!

yana aspo kak umi tot

our favourite makbee choleks


my moment with popo(name gitar aku..haha)

tgk kancil je,rusa x sempat

gamba ni nampak cam nature's lover x?hee
mggu lepas tbe2 plan nak g picnic..sehari sebelm tu g la bli barang kat Carrefour...
memandangkan poket ala2 kering..so tpaksa la bli mende yg harge die kring gak..hehe
ktorang bli sardin,bli kari,bli sos, bli cendawan n tpung utk bli cendawan tuh..
yang tak leh blah tu bli bawang merah dlm sepluh bijik n bawang putih 2 labu..
xpasal2 kene gelak ngan akak yg timbang tu..ha5..jimat punye pasal
esoknye..bgn pagi2 masak la mende yg ade
ktorang wat sandwich,cendawan goreng tepung (sedapppp), yana bli jambu batu n aku bli epal ijau (wat choleks makan ngan mak bee.hehe)

sampai je kat sane..tros cari port nak landing..aku plak gatal bawak popo aku tuh..
ade pakcik tegur..nape tak men je gitar tu?aku jawab lar tali gitar putus..hak3..
men pon tsekat2..takkan nk tunjuk kat org..memalukan diri sdiri n popo je..
ekceli bawak popo nak amek gambar je..hehe
tp sempat gak la goreng lagu KImia and Betterman ( versi tersekat2..hahahaha)

pastu bukak tikar n ngappp la..hape lagi..
xpandang kiri kanan dah..kadang2 je pandang org hensem lalu..kikikiki..

lepas makan g la jalan2 kat taman kancil n rusa..sempat la tgk kancil
aku teringat tot tanye "knape watak kancil dlm kartun tu pandai ek?"
aku jawab "ntah,  aku tgk cam hyperactive je.."
aku pon pelik gak..kalo bg soalan math die bleh jawab kot..hehe

pastu bekejar2 g smyg lak..nmpak je masjid tros je jaja belok kete n parking..
ktorg pon smyg la..mle2 rase masjid tu normal je..
bila start kuliah magrib..aku pon dengar mcm eh..imam bace kuliah magrib dalam bahase Tamil??
wow..1st time dalam hidup aku..sah2 la aku xfaham..kalo ajak classmate aku viloshini mesti die leh translate..by the way..happy deepavali my fren..hehe

lpas tu ktorang g la makan kat kg baru..
heran gak..tak ramai org cam bese..rupe2nye sume org g tgk bola kat bukit jalil (kelate vs nogori)..
lagila bahagie sbb jalan tak jem..hehe..

itu sahaje crite sy kali ini

sekian terima kaseh

3 comments:

Aku Classmate Kau said...

nama guitar kau popo????
WAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!
(sampai turn aku kene soal kat padang mahsyar sekali pon aku tak leh terima kenyataan)

cik @!en said...

sah. yg komen ats nie dayah! hahaha...


achik.. nyanyi lagu utk aku se!! nk yg jiwang! heee

...Aku tEtAp Aku..... said...

nok ikot gop..!!!!!