Wednesday, December 1, 2010

kepada genius2 sekalian..

Six Undisputable Truths

1.  You cannot stick your tongue out and look up at the ceiling at the same time - it's a physical impossibility. 











 


 

2.  All idiots, after reading No.1, will try it. 














 


3.  And discover No.1 is a lie !!













 

4.. You are smiling now because you are an idiot.  
 
  












 

5..  You soon will forward this to another idiot.   










 


6.  There is still a stupid smile on your face .  

Saturday, November 27, 2010

25 things about me

setelah di tag oleh perla n ang tok meng, inilah hasilnye:-


1. name panggilan achik,kakchik,bucik,aina,na,nena(just arwah atok aku je panggil aku nena..huhu )

2. makanan yang paling tidak digemari-bubur kacang,kacang merah,roti kacang merah,eskrem kacang merah..etc

3.aku anak yang kedua, tp panggil kakcik..bia jela

4.sangat sayang kat laptop aku..aku pnah demam sbb laptop aku rosak..

5.aku lagi suke crite2 klaka dr crite2 sedih..better tgk family outing kalo nak gelak..dah 4 kali aku ulang tgk..ha3

6. sangat obses dengan seorang lelaki yang bernama XIAH JUNSU..not as a fan..but as a man..hihi

7.aku sangat takut jatuh..especially jatuh cintan..hak3

8. aku baru je makan nasi ni..alhamdulilah..

9.anime yang paling best..BLEACH!

10.aku gemuk dan bercita-cita nak kurus..hak3

11. aku tak suke orang yang mulut manis n suke tabur janji..rase cam nak muntah..

12. walopon aku suke hang out, jalan2 ngan kengkawan..kadang2 aku nk mase untuk diri sendiri..buat ape yang patot

13.aku suke bagi name kat barang2 aku..laptop aku name junsu,MP3 name transformer,gitar aku name popo, bear aku name herna(herniza ngan anis arina yg bg),headphone aku name DIshum2 dan sebagainye...

14.kalo aku stress akan kuar kelemumur kat kepale..benci btol!

15. i've promised to myself-dont let my tears comes out because of a man or a boy..but i think i will..someday..stakat ni blom lagi..hehe

16.suke makan laksa terengganu mak aku wat..

17.ske bace novel HLOVATE..

18.aku sayang geng 18

19.sangat minat DBSK,TVXQ,TOHOSHINKI (orang yang same)..tp sayang skang da tinggal JYJ..

20.kalo bleh aku nak keje kat tempat yang sejuk2..contohnya Genting..aku suke sejuk camtu..bleh tak nak posting kat SEKOLAH KEBANGSAAN GENTING??heehe

21.nphone aku rosak

22.aku nak keje tp mak aku x bg

23.aku ade koleksi tv series CHUCK,LEVERAGE,CSI,HOUSE,SUPERNATURAL..

24.high curiosity..sbb ape jadi mcm tu? kenape jd macm tu?mcm mane nak buat mcm tu?(soalan dlm pale hotak)

25.aku ske men rubic cube..

sob..sob..sob..

I cried a lot tonight..i see a lot of tears in my eyes
That was because of them..both of him..
I learned something from them..
Thanks to them..

 Naahsi1152pm26112010

Tuesday, November 23, 2010

aku nak keje..

sbb aku da bosan duk kat umah..

sbb aku nak cari duwet..

sbb aku nak hilangkan perasaan "pelik" aku ni

sbb gitar aku buat hal

sbb aku nak cari pengalaman 

sbb aku nak try buat mende yang aku suke

sbb nak train diri jadi kuat n RAJIN

sbb nak latih otak yang tumpul

sbb nak sihat

sbb...sbb...sbb..

sbb sem dpn nak praktikum..nak gne duwet..huh..dwet lagi

sbb..sbb..sbb

sbb ape lagi ek? ntah la..



Friday, November 19, 2010

pada beberapa bulan yang lepas..

ade seorang makhluk normal tbe2 sms no maxis aku..sblm tu miskol aku n tanye aku sape..what the frog?call org tbe2 tnye aku sape..then die sms cam ni..

Makhluk: sape ni?

aku: hah?

makhluk: awak ni sape?

aku: power rangers..

makhluk: power rangers ni name sape?

aku: awak ni sape tbe2 tnye org ni sape.dah la x bg salam..

makhluk: assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh..

aku:wsalam..

makhluk: cepatla..awak name sape?

aku: power rangers pink..hehe

makhluk: cepat la cakap name btol awak

aku: saye xnak gtau name kat strangers..awk sape?

makhluk: nama saya fakhrul..

aku:sori saye tak pnah knal org name fakhrul..harap maklum..

makhluk: ye ke? bleh kte berkenalan?

aku: sori saya tak suke bkenalan..sila jgn bekenalan dengan saya..harap maklum..

makhluk: knape?

then aku x balas..

then makhluk sms lagi..

makhluk: awak ni mira ke?

then aku ltak nphone atas katil..malas dah nk layan..saye nak memohon maaf kat fakhrul..saye mmg gini..dan saye bkn mira yang awk cari..harap maklum..hehe

kecakdusan..

ade orang kate saye cakdus..
menurut kamus ganuvian edisi terhad, 'cakdus ' bermaksud lalai,cpt lupe,careless,clumsy dan sebagainye yang same waktu dgnnye..

lalu saye muhasabah diri..

btol ke?

menurut amy, seorang kawan aku..dia telah menyatakan 2 bukti bahwa aku adalah manusia spesis cakdus..

bukti yang pertama..aku hampir2 tertinggal laptop kesayangan hamba dkat terminal putra..kalo tertinggal aku sanggup brenti n patah balik ambik..biala kalo terpakse bli tiket lain sekalipun..
naseb baik la ade amy  n kak ain yang ternampak..kalo tak aku rase aku akan meroyan mcm orang mati laki..oh tak dapat aku bayangkan!

bukti yang kedua ialah aku telah menghilangkan barang kwan aku yang sangat berharga..diulang sangat berharga..sekali lagi..berharga..bukan spender scarlet seperti yang korang sedang fikirkan..tetapi mende yang beratus ringgit..terpaksa la aku ganti..huh..brat pale otak aku..ni mmg cakdus tahap klimaks aku rase..xpon tahap infinity..hmm..ni ujian ye..harap saye sabar...sabar spruh drpd iman.Iman adalh mutiara,di dalam hati manusia..yang meyakini ALLAH, maha Esa maha Kuasa..tanpamu iman bagaimanalah..yang len korang sila sambung sendiri..

pesanan penaja aku..jgnla jadi cakdus macam aku..sangat menyusahkan diri sendiri dan masyarakat setempat..oleh itu.sentiasa la berdoa kepada ALLAH..elakkan dari lalai dan alpa..harap maklum..

Wednesday, November 3, 2010

kisah lepas..

tolong!!kepale kene potong!!

picnic makan ni je..tp best!!

yana aspo kak umi tot

our favourite makbee choleks


my moment with popo(name gitar aku..haha)

tgk kancil je,rusa x sempat

gamba ni nampak cam nature's lover x?hee
mggu lepas tbe2 plan nak g picnic..sehari sebelm tu g la bli barang kat Carrefour...
memandangkan poket ala2 kering..so tpaksa la bli mende yg harge die kring gak..hehe
ktorang bli sardin,bli kari,bli sos, bli cendawan n tpung utk bli cendawan tuh..
yang tak leh blah tu bli bawang merah dlm sepluh bijik n bawang putih 2 labu..
xpasal2 kene gelak ngan akak yg timbang tu..ha5..jimat punye pasal
esoknye..bgn pagi2 masak la mende yg ade
ktorang wat sandwich,cendawan goreng tepung (sedapppp), yana bli jambu batu n aku bli epal ijau (wat choleks makan ngan mak bee.hehe)

sampai je kat sane..tros cari port nak landing..aku plak gatal bawak popo aku tuh..
ade pakcik tegur..nape tak men je gitar tu?aku jawab lar tali gitar putus..hak3..
men pon tsekat2..takkan nk tunjuk kat org..memalukan diri sdiri n popo je..
ekceli bawak popo nak amek gambar je..hehe
tp sempat gak la goreng lagu KImia and Betterman ( versi tersekat2..hahahaha)

pastu bukak tikar n ngappp la..hape lagi..
xpandang kiri kanan dah..kadang2 je pandang org hensem lalu..kikikiki..

lepas makan g la jalan2 kat taman kancil n rusa..sempat la tgk kancil
aku teringat tot tanye "knape watak kancil dlm kartun tu pandai ek?"
aku jawab "ntah,  aku tgk cam hyperactive je.."
aku pon pelik gak..kalo bg soalan math die bleh jawab kot..hehe

pastu bekejar2 g smyg lak..nmpak je masjid tros je jaja belok kete n parking..
ktorg pon smyg la..mle2 rase masjid tu normal je..
bila start kuliah magrib..aku pon dengar mcm eh..imam bace kuliah magrib dalam bahase Tamil??
wow..1st time dalam hidup aku..sah2 la aku xfaham..kalo ajak classmate aku viloshini mesti die leh translate..by the way..happy deepavali my fren..hehe

lpas tu ktorang g la makan kat kg baru..
heran gak..tak ramai org cam bese..rupe2nye sume org g tgk bola kat bukit jalil (kelate vs nogori)..
lagila bahagie sbb jalan tak jem..hehe..

itu sahaje crite sy kali ini

sekian terima kaseh

Saturday, October 30, 2010

Friday, October 29, 2010

macam ade kene mengena..

walopon orang ni tak kenal aku,
walopon aku tak kenal org ni,

tapi

ayat die bg mcm ade kene mengena dengan aku..
hahaha..terharu betol..kepada angela, your word had motivate me..thanks a lot..


sometimes, i feel like peoples only look the bad side of me..that makes me feel like down..down..down..(mcm lagu la pulak)..this is just what i feel..i dont know whether it is right or not..

my uncle said if nothing goes right, go left..
so it is time for me to go left..hahaha

Tuesday, October 26, 2010

kate org,sharing is caring..meh sini nak share

POINTS ON HOW TO IMPROVE YOUR LIFE

Personality:

1. Don't compare your life to others'. You have no idea what their journey is all about.
2. Don't have negative thoughts of things you cannot control. Instead invest your energy in the positive present moment
3. Don't over do; keep your limits
4. Don't take yourself so seriously; no one else does
5. Don't waste your precious energy on gossip
6. Dream more while you are awake
7. Envy is a waste of time. You already have all you need..
8. Forget issues of the past. Don't remind your partner of his/her mistakes of the past. That will ruin your present happiness.
9. Life is too short to waste time hating anyone. Don't hate others.
10. Make peace with your past so it won't spoil the present
11. No one is in charge of your happiness except you
12. Realize that life is a school and you are here to learn.
Problems are simply part of the curriculum that appear and fade away like algebra class but the lessons you learn will last a lifetime.
13. Smile and laugh more
14. You don't have to win every argument. Agree to disagree.

Community:

15. Call your family often
16. Each day give something good to others
17. Forgive everyone for everything
18. Spend time with people over the age of 70 & under the age of 6
19. Try to make at least three people smile each day
20. What other people think of you is none of your business
21. Your job will not take care of you when you are sick. Your family and friends will. Stay in touch.

Life:

22. Put GOD first in anything and everything that you think, say and do.
23. GOD heals everything
24. Do the right things
25. However good or bad a situation is, it will change
26. No matter how you feel, get up, dress up and show up
27. The best is yet to come
28. Get rid of anything that isn't useful, beautiful or joyful
29. When you awake alive in the morning, thank GOD for it
30. If you know GOD you will always be happy. So, be happy.

While you practice all of the above, share this knowledge with the people you love, people you school with,
people you play with, people you work with and people you live with.
Not only will it enrich YOUR life, but also that of those around you.


Remember,

GOOD THINGS ARE FOR US TO SHARE.....!!!!!!


p/s-mende kat atas ni dicakap oleh 

Randy Pausch 47 yrs old, A computer Sc. lecturer from Mellon Universityhe died of pancreatic cancer in 2008, but wrote a book ‘The last lecture” before then, one of the bestsellers in 2007. What a legacy to leave behind
In a letter to his wife Jai and his children, Dylan, Logan, and Chloe, he wrote this beautiful "guide to a better life" for his wife and children to follow.
May you be blessed by his insight.