Sunday, January 9, 2011

1st post in twenty eleven..

da hampir sebulan tak update..
mesti ade someone yang rindu nak bace blog ni kan?hahahaha..
sbenanye banyak mende aku nak cite..tp tu la..
banyak sangat halangan dan rintangan dan kesusahan yang melanda..
cuti kan duk kampung..mane la line nak best sangat..stakat gprs je..ape la sangat

hmm..
kre ni nak flash back balik la time cuti aku wat pe.
1st
jumpe kengkawan kat bandar KT..aku,pehan,pino,nabila,seha..men bowling..
makan..
lepak kat pantai batu buruk n crite kisah2 past tense yang klaka dan tragis..haha
dr lepas smyg zohor sampai asar..

2nd
seha,nabila,pino datang umah aku..bawak laptop n external
untuk ape?
mengcopy crite2 dan menyedut habes habesan..
dr tengah hari sampai petang..sambil makan cocktail sedap yang aku wat..
sedap kan? tak caye tanye dorg..

3rd
g wat lawatan sambil main2 ke KOLE LUMPUR..
bawak adik2 aku ekeng, ika n cousin aku pehan n pipah..
1st day akak aku bwk g tgk wayang cte hantu kak limah balik rumah..
kelaka n skrip yang memberi kesan kat kitorang ialah : plawok33333
then 2nd day meneruskan matlamat utama..
matlamat kitorang adalah g main indoor themepark kat timesquare..
dan tercapai la matlamat tu..
kesannye ialah adik aku sorang main sampai muntah2 mcm orang pregnant sorang lagi nangis mcm kene cerai..
dan aku hanya gelak sepuas hati..kah3
trime kasih kat ayah aku sbb menaja perjalanan lawatan kitorang..sayang daddy!muah!

4th
aku wat caramel pudding untuk ptama kali..aku sangat tak pandai masak..diulang tak pandai..
dan hasilnye ialah of course la tak jadi..hahaha
xde orang pon yang makan selain aku..hahahaha
dan pudding itu dalam peti selama seminggu..hahahaha
dan aku sumpah aku nak buat lagi lepas ni..hahahaha
tp xtau brape ploh tahun lagi aku nak wat..hahahahaha

5th
Cmah plak datang umah aku nak amek crite..
pagi plak die sampai..mmg aku dengan muka bangon tido sambut die..
ktorang pon sembang2 sambil menyedut2..hehe
thanks sbb bg family outing..bleh la aku gelak2 lagi
and thanks bagi hadiah kat aku..mmg aku suke sangat hadiah die bagi..

6th
1st time aku wat entry panjang meleret..
sampai cecah tanah agaknye..
tu la..lame sangat tak hapdate
banyak idea aku nak curahkan..
tp nanti la dulu..
coming soon ok..hehe

2 comments:

cik @ien said...

achik!! nk semdut citer jumgop bumles dop?? tp aku semdup citer dgn bayaran la.. heee.. sangap giler dh nk tgk citer nie.. agaga...

achik_aina89 said...

datang ler ke bilik saye..no hal..