Tuesday, January 19, 2010

apekah pendapat anda??

aritu ade ak bace paper Metro yg btajuk "halal diragui"
kalo nk bace tkan kat link tu..die cakap ade restoran yg non halal tp ltak Ayat Al-Quran, pkataan Allah dan Muhammad..
knape x cakap tros name restoran tu? bia xde muslim yg pergi kat kedai tuh??
so..ak pk kenapa org yg btanggungjawab tu mcm tak amik isu ni satu mende yg sangat kritikal tahap petala ke 8??
kan slalu org "cakap jgn makan produk tu, die ade lemak babi"..tp kenapa ade still jual kat kedai??
kalo jual kat kdai non-muslim xpe..ni kat kdai muslim pon ade..

knape kalo tahu mende ni tak halal, x banned tros?? ckp kat TV or surat khabar ke..produk ******* xhalal..kan senang..boleh la umat islam nk elakkan..kan3??


ak pnah dapat forwarded email yg mengatakan secara teorinya 'seorang umat islam yg b'umur 40 tahun tlah makan seekor babi secara syubhah" dr bulu,lemak,kulit,daging,tulang,darah..dan sume2 la..sume digunakan utk wat produk harian..kte yg xtau pape ni..gune je la..sbb ape??sbb org yg btnggungjawab tu tak bgtau..

satu g, mende yg ak duk tpikir ialah..org ckp produk "tut" tu haram..tp main ckp je tnpa bukti..sdgkan produk "tut" tu sbnarnye halal..tak ke dah jadi kes "mharamkan yang halal"??

so sapekah org yg btanggungjawab tu??kenapa die tak bgtau secara terang-terangan kat orang islam??supaya kita tau dan dapat elakkan..

ak da la suke makan..
ble org bg email tu xleh mkn, ni xleh mkn, jd ak terpinga2..btol kah?? kalo btol, ak nk bterima kaseh kat org yg bg email tu..tp kalo xbtol, mcm mane???

1 comment:

aien_Raz said...

betol3... aku sokong!